Boka middagspaket för familjeresorna

Young family with two children packing for holiday.

När det äntligen är dags att få göra en kul resa med hela familjen finns det många resmål och aktiviteter att välja bland. Beroende på barnens ålder och intressen kan du planera en tur till en större stad för museibesök, shopping och konserter eller en mindre ort för friluftsliv och nöjesparker av alla de slag.

Oavsett vart resan går kan det vara smart av flera anledningar att boka ett middagspaket på hotellet där ni ska bo. Det är skönt att ha allt ordnat, och särskilt vid ankomsten är det sista ni vill att jaga runt efter restauranger som passar allas smaklökar. Några få exempel bland alla platser runtom i Sverige där det går att boka hotell med middagspaket är Stockholm, Göteborg, Malmö, Borlänge, Karlstad och Skellefteå.

Välj mat för alla smaklökar

Det finns oerhört många fördelar med att ha en färdigbokad middag på hotellet, inklusive priset och bekvämligheten. Barn kan dessutom vara ganska så kinkiga med maten och det finns en stor frihet i att veta att familjen garanterat kommer serveras det alla gillar. Är barnen lite äldre kan de till och med få välja själva vilken meny de föredrar, och bland yngre hotellgäster brukar följande mat vara särskilt uppskattad:

• Italiensk mat som pasta och pizza
• Tapas – ger stor variation där alla kan prova på olika smaker
• Thai-inspirerad mat – kryddiga kött-, fisk- och vegetariska rätter

Barn brukar också gilla bufféer av alla de slag, inklusive skaldjurs- och frukostbufféer. Det är spännande att få välja bland det många alternativen och ett kul samtalsämne vid bordet. Har du barn som vanligtvis är kräsna med maten är faktiskt några av Vårdguidens många tips att gärna servera plockmat och att äta tillsammans eftersom det ger en mer avslappnad och trevlig måltid. Du kanske rentav lär dig mer om vad barnen tycker om och kan ta med den kunskapen hem i bagaget.

Dela upplevelserna med varandra

I Sverige finns det massor med roliga destinationer för familjeresor och efter en lång dag av kajakpaddling, djurparksbesök, bad och spännande utställningar är en färdigserverad middag underbart för stora som små. God mat och konversationer om hur dagen har varit och vad som ska hända imorgon gör middagen perfekt.