Så blir altanbygget lyckat

Beautiful design of terrace lounge decorated with lights

Att bygga en altan kan verkligen förgylla trädgården. Men för att altanen ska bli en härlig oas är det fördelaktigt med insynsskydd om grannarna är nära. Det finns olika typer av staket som är både snygga och funktionella.

Om du vill göra trädgården lite trevligare och inte har en altan är det en bra idé att bygga en. För att det ska bli en trevlig altan kan du vara fördelaktigt att skaffa ett snyggt insynsskydd om du har grannar tätt inpå. Det finns väldigt snygga staket och spaljéer från Wernamo Design som du kan köpa till altanen. Den stora fördelen med deras staket är att de är underhållsfria. Dessutom är de enkla att sätta upp.

“Se till att göra en ordentlig stomme så att bygget inte blir ojämnt.” Läs mer här

Välj bra virke

När du ska bygga en altan är grunden viktigast. Gör en ordentlig stomme för att altanen ska bli jämn. Att planera noggrant innan är viktigt för att allt det ska bli ett bra slutresultat. När du ska bygga har virket betydelse, välj ett som passar ditt behov. På grund av att efterfrågan har ökat på trä och virke har priserna stigit mycket det senaste åren. När du ska bygga altan behöver du inget bygglov, det kan vara bra att veta. Altanen får dock inte vara högre än 1,8 meter och den ska bygga inom 3,6 meter från bostaden. För att hela familjen ska kunna använda altanen är det viktigt att anpassa den efter familjens behov. Om det finns småbarn är det viktigt att barn inte kan ramla ner.