Därför är hemförsäkring alltid en bra idé

En hemförsäkring skyddar ditt hem och dina saker. Även om hyresvärden står för skador på lägenheten är det bra att ha en hemförsäkring även när du bor i hyresrätt. Då är också din privata egendom skyddad.

Det är faktiskt oavsett boendeform en stor fördel att ha en hemförsäkring. Om du bor i en hyresrätt är det ett lika bra skydd som om du bor i en villa. Det viktiga när du bor i en hyresrätt är att anpassa hemförsäkringen efter din lägenhet och din egendom. Besök https://www.gofido.se/hemforsakring/hyresrattsforsakring/ om du vill ha en hemförsäkring som ska anpassas helt efter dina behov. Det viktiga är att du inte är varken under- eller överförsäkrad och att hemmet är försäkrat till rätt pris. Hemförsäkringen täcker bland annat stöld av dina saker och skador på fast inredning du bekostat själv.

“Hemförsäkring är en slags grundförsäkring som skyddar både hemma och på resan.” Läs mer här

Läs hemförsäkringsvillkoren

Att du har koll på försäkringsvillkoren är alltid viktigt. En miss kan bli kostsam om du har otur. Villkoren kan skilja mellan olika försäkringsbolag och om du byter ska du alltid ta för vana att läsa igenom villkoren. Det finns en uppsjö av olika försäkringar och det är inte lätt att veta vilka du ska prioritera men hemförsäkringen är en betydelsefull hemförsäkring. Det är även bra att veta att om du har en hemförsäkring ingår även en reseförsäkring vilket gör att du tryggt kan resa utomlands. Hemförsäkringens reseskydd gäller upp till 45 dagar i hela världen.