När barnen blir med körkort

Cheerful car dealer showing files and giving keys to client.

Det finns några saker att tänka på för dig som har möjlighet att unna ditt barn en egen bil när körkortet väl är i handen. Du ska välja mellan ny eller begagnad, olika märken och dessutom var du ska köpa bilen. 18-åringens första bil ska vara ett bra köp, oavsett du väljer lyx eller budget.

Här får du bra tips som hjälp på vägen när du ska köpa en bil till barnen som tagit körkort. Häng med!

Trygg och pålitlig handlare

Du bör först och främst välja bilhandlare och numer handlar det mer om var du köper bil än hos vem. Ett tips är att gå in på http://bilweb.se/ som är en seriös bilhandlare på nätet. Här finns ett stort utbud av begagnade bilar som passar alldeles utmärkt till en nybliven körkortsinnehavare. Bilweb är dessutom en trygg handel som garanterar ett säkert köp av bil. På nätet brukar dessutom priserna ofta vara lite mer gynnsamma än om du går till en fysisk handlare.

En seriös handlare som Bilweb innebär att ditt köp omfattas av rätt garanti och trygga villkor. Skulle något vara fel med bilen eller inte stämma överens med det du förväntar dig så ser Bilweb till att lösa situationen. Det kan du inte förvänta dig om du köper från en privatperson.

Vilken typ av bil?

Det här är kanske ett av de mest kluriga svaren för dig som ska köpa bil åt 18-åringen. Självklart vill du ge bort en fin bil som passar ungdomen, men å andra sidan är också säkerhet och andra faktorer viktiga. Faktum är att det sistnämnda nog ändå bör väga mest – en rejäl säker bil bör alltid vara prioritet. Dessutom spelar kostnader in i sammanhanget där exempelvis vissa märken som BMW och Audi kostar mer att försäkra än en begagnad Toyota eller Hyundai.

Nuförtiden går det att få även de tråkiga bilarna att bli lite mer livfulla. Så kallad bilstyling är populärt och med små medel kan du piffa upp vilken gammal bil som helst!