Massor av fördelar med att investera i säkerhetsdörr

Black front door of an apartment unit beside the stairwell

En säkerhetsdörr kan både göra din lägenhet mer värd och säkrare. Därför ska du överväga att sätta in en säkerhetsdörr. Då gör du det mycket svårare för tjuven att komma in.

Att köpa en säkerhetsdörr är ekonomiskt smart ur flera perspektiv. Även om du har försäkrat ditt hem och dina saker kan det vara kostsamt att få en påhälsning av tjuven. En säkerhetsdörr kan även höja värdet på din lägenhet och göra den mer attraktiv om du har tänk sälja. Gå in på prodoor.se om du vill investera i en säkerhetsdörr. Deras dörrar är certifierade enligt den europeiska standard för att motstå inbrottsförsök. Dessutom levererar och monterar de dörren åt dig.

Se till att ha certifierade lås på dörrar, fönster och altandörrar.” Läs mer här om hur du skyddar dig mot inbrott.

Skydda dig mot ljud och brandrök

En stor fördel med en säkerhetsdörr är att den även reducerar störande ljud vilket är perfekt när du bor i lägenhet. Om det mot förmodan skulle uppstå en brand står en säkerhetsdörr även emot brandrök.

Passa dig för tjuven

För att minska risken för inbrott ytterligare kan du se till att inte städa innan du åker bort, låt tjuven tro att du faktiskt är hemma. Att skaffa timer till lamporna är också en bra idé. Om du ska resa iväg kan du även meddela dina grannar så att dem kan hålla ett öga på din lägenhet. Om du har brevinkast i dörren gör du klokt i att skaffa ett låsskydd.