Så ökar du familjekassan med bitcoininvestering

B för bitcoin mot blå bakgrund

Det här att ha familj, det är inte alltid så lätt. Speciellt när det gäller att hushålla med ekonomin. I svåra tider kan det behövas tas av sparpengarna för att få livspusslet och ekonomin att gå ihop och då finns det faktiskt några spartips du kan få. Att spara i bitcoin är ett av dem.

Allt fler har upptäckt möjligheterna att bli rika snabbt på att investera i kryptovaluta och då speciellt bitcoin. Med dagens bitcoin värde kan du göra dig en rejäl hacka på kortare tid om man jämför med att spara pengar på ett vanligt sparkonto eller i fonder. Att investera i bitcoin och kryptovaluta är enkelt och du kan välja när du vill ta ut hela summan eller delar av den.

Kyrptovaluta för hela familjen

Alltfler kryptovalutor ser dagens ljus. Elon Musk, Teslas grundare, ser investeringar i krypto som något väldigt viktigt och aktuellt. Hans företag Tesla valde nyligen att sälja bitcoin men behålla Dogecoin, en annan kryptovaluta. Det finns som du säkert redan vet en rad olika kryptovalutor utöver bitcoin:

  • Ethereum
  • Dogecoin
  • Tether

Men det är inte bara storföretagens chefer som väljer att investera i bitcoin eller krypto. Gemene man kan på många sätt bli rik snabbt och då är kryptoinvestering ett lätt och bra alternativ, inte minst när du har en familj att försörja. När det är lågkonjunktur och du märker att du har tjänat in en slant på bitcoin kan du enkelt plocka ut den del du och familjen behöver och återinvestera när du kan avvara en slant igen. Det enda du behöver är en digital plånbok och en plattform som säljer krypto.

Spara i krypto åt barnen

En dag blir dina barn stora och då kan det vara skönt att veta att de kommer klara sig bra trots att livet ibland kan bjuda på motgångar. Ett sätt att sätta in pengar är att spara på ett vanligt sparkonto men med tanke på de små eller obefintliga räntorna kan investering i krypto vara smartare. Du behöver inte sätta in en stor summa med en gång, utan sätt in lite då och då och se dem växa.

Det ska dock sägas att kryptokurserna kan svänga väldigt snabbt och det är svårt att spå framtida risker. Med aktier kan det vara aningen lättare och när du sparar i fonder har du experter bakom dig som är duktiga på att veta vilka företag som ligger i tiden och kommer att växa de närmaste åren. Med krypto är det annorlunda. Därför är det en bra idé att investera i fler än bara en enda som bitcoin eller ethereum. Läs på om vilka kryptovalutor som det verkar gå bra för och försök få någon slags idé om hur de ligger till den närmaste tiden. Sedan kan du börja handla med flera valutor och se pengarna växa varje dag.

Ha tålamod

Ibland kan det gå långsamt för kursen i en kryptovaluta att växa och så pang! Helt plötsligt skjuter den i höjden och du blir miljonär på köpet. Så ha lite is i magen innan du säljer allt du har sparat i din digitala plånbok. Läs också på vad som gäller för skatter och liknande.