Så gör du frukosten roligare för barnen

Att barn är kräsna när det gäller mat har väl inte undgått någon. Men det finns små knep för oroliga mödrar att ta till när deras barn matvägrar. Gör frukosten roligare så vill barnen också äta.

Barn gillar att äta med ögonen så vältra dem i mat som figurer, ge dem Oboy att dricka i roliga muggar och gör maten färgglad. Frukosten är dagens viktigaste måltid för barnen så se till att de är lagom mätta ända till lunch.

Pannkakor i form av figurer

Jadå, det går även om många barn är rejält kinkiga med hur det ska tillagas! Idag finns en massa olika formar som passar både för pannkakor och pepparkakor. Vilken är ditt barns favoritfigur? Tycker hen om prinsessor eller kanske stora troll? Har du inga färdiga formar som du kan hälla pannkakssmeten i så kan du själv skära ut figurerna ur den hela pannkakan i efterhand. Är det helgmorgon som lördag eller söndag så kan ni göra frukost tillsammans, annars duger det att du förbereder pannkakorna kvällen innan.

Grönsaker i stavar och figurer

Det är viktigt att barn får i sig tillräckligt med grönsaker men tyvärr brukar det inte vara favoritmaten. Gör det roligare genom att skära ut stavar och figurer ur gurkor och morötter och kanske servera med någon rolig sås i en barnslig förpackning. Ju mer färg desto bättre så om du serverar grönsaker, servera gärna flera olika sorter tillsammans.

Servera på roliga fat

Tycker ditt barn om Elsa i Frost? Justin Timberlake som artist? Eller kanske Pocahontas? Servera frukosten och maten på egna tallrikar och undvik det tråkiga och krämvita porslinet som är så intetsägande. Köp hem tallrikar och bestick enbart för ditt barn som du vet att han eller hon gillar. Då blir också måltiden betydligt roligare.