Så får du ett lyxkök

Wood table top on blur kitchen counter (room)background.

Många längtar efter ett kök som andas lyx. För att köket ska få den exklusiva känslan är materialvalen viktiga, allt från vitvaror till inredningsdetaljer. När alla delar i köket matchar varandra och är genomtänkta kan du få ett riktigt extravagant kök.

Att ha ett lyxigt kök är det många som drömmer om. Det är inte speciellt svårt att få ett kök som andas lyx. Det gäller bara att välja rätt material och detaljer till köket. Något som verkligen ger köket en extravagant känsla är en vinkyl. Ett tips är att kolla in Cylinda vinkyl om du både vill ha kallt vin och ett pampigt kök. Det är väldigt snyggt att bygga in vinkylen i köksbänken. På det sättet tar den inte heller upp värdefull yta som kan användas till annat.

Tips för ett lyxigt kök:

• Investera i en vinkyl.
• Välj exklusiva material.
• Inredningsdetaljer i äkta material.
• Välj snygga metaller på handtag och beslag.

Välj exklusiva metaller och material

För att få ett kök som andas lyx är det viktigt att planera och tänka till, speciellt när du ska välja detaljer. Att välja fina metaller som koppar och tenn till exempelvis handtag och beslag i köket är en bra idé efter som dessa metaller är riktiga klassiker och dessutom tidlösa. Det ger hela köket en exklusiv touch. Om du vill kan du absolut välja att blanda kalla och varma metaller men tänk på hur du ska matcha dem på bästa sätt. För att få den där lyxiga känslan är det även en bra idé att inreda köket med mer exklusiva material som exempelvis läder, sammet och fuskpäls. Det ger ett kök med guldkant.

Satsa på snygga och kvalitativa vitvaror

I ett kök spelar bänkskiva och skåpluckor en stor roll. Bänkskivan kan till exempel sätta hela tonen för köket. Ett tips är att välja en bänkskiva som ser lyxig ut och som matchar med de andra exklusiva detaljerna. Vitvarorna spelar också en betydande roll. Välj vitvaror som matchar med resterande delar av köket och som ser lyxiga ut. Exempelvis ser vitvaror i rostfritt stål exklusiva ut. Tänk också på att alltid inreda efter din egen stil och smak.