Så får du ekonomin att funka

Serious mature woman in glasses reading the bill in the kitchen.

Ibland blir helt enkelt utgifterna större än du räknat med. När det händer och du inte har pengar över kan du alltid låna pengar för att initialt få ekonomin att gå ihop. Sedan är det betydelsefullt att se över kostnaderna och försöka begränsa dem för att få bättre marginaler.

I tider då räntorna är höga och priser för mat och drivmedel stigit kan ekonomin lätt bli ansträngd. För att inkomsterna ska räcka till allt är det viktigt att ha en budget, men ibland kan oförutsedda kostnader som du inte räknat med komma och omkullkasta hela budgeten. Om du inte har marginaler i din ekonomi i en sådan situation kan du alltid gå in på https://smspengar.nu/mobillan/ och läsa mer om mobillån för att kunna betala utgiften. Det är ett mobillån utan UC och du kan låna upp till 30 000 kronor med flexibel återbetalning.

Lån kan vara till stor hjälp

Oväntade utgifter som kan dyka upp för en familj kan exempelvis vara en dyr tandläkarräkning, en trasig bil som behöver repareras eller att barnen behöver nya kläder eller fritidsprylar. Det behöver inte vara en dum idé att ta ett lån. Allt beror på vad du ska använda pengarna till och att lånet anpassas efter den ekonomiska situationen som just du befinner dig i.

Tips när du ska ta ett lån:

  • Kontrollera räntan.
  • Gör en återbetalningsplan.
  • Dra ner på andra kostnader för att kunna betala lånet.
  • Låna inte mer än du behöver.
  • Kontrollera om det finns några dolda kostnader.

Smarta spartips

Boende och livsmedel är ett hushålls största utgifter. För att få budgeten att hålla är det viktigt att vara prismedveten bland annat när du handlar mat, men även när du exempelvis ska förhandla om bolånet. När du ska handla mat är ett tips att utnyttja lågprisalternativen som finns och försöka att handla efter säsong. På det sättet är det möjligt att minska matkostnaderna en hel del. Att lämna bilen hemma, skippa kaffe på stan eller utelunchen och köpa kläder second hand är andra bra knep om du vill få pengarna att räcka till mer.