Bra att duka med för barn

När du ska duka till ditt barn så kan det vara bra att ha några särskilda saker hemma till dem. De har andra förutsättningar än vuxna, med mindre utvecklad motorik, så det är bra att tänka genom vad som skulle kunna underlätta för dig och ditt barn. Det kan vara svårt att komma på vad du ska skaffa, men det finns några bra tips på saker att skaffa och vad du bör tänka på.

Cute,Boy,Drinking,Watermelon,Juice.,Child,Drink,Colorful,Healthy,SmoothieDå barn har mindre utvecklad motorik än vuxna så är de mer benägna att råka tappa saker eller välta ner dem på golvet – oavsett hur ansvarsfulla de är. Därför är det bra att arbeta runt det. Exempelvis så är tjocka sugrör för soppa och smoothies lättare för barn att använda än sked, och de går dessutom att diska och användas igen, vilket är bra för miljön jämfört med varianter som bara kan användas en gång. Då måltider fyller en social funktion är det bra att ha sådant här ordnat, så att barnen och resten av familjen lätt kan äta tillsammans och må bra som en familj.

Bra egenskaper att ha utsikt efter

Något som utmärker bra tallrikar, bestick och så vidare för barn är att de är gjorda av ett tåligt material, då barn lätt kan råka tappa eller välta saker. Exempelvis är bestick i hårdplast eller silikon ett populärt alternativ, som kan användas av barn redan i tidig ålder. Det är också bra att titta efter serveringsprodukter som har trevliga färger, vilket intresserar barnen och hjälper dem hålla sig motiverade att försöka äta med dem. Man bör också se till så att besticken inte är för tunga och så att kniven bara precis kan skära genom maten och inte skada barnet. Tallrikar med fördjupningar rekommenderas också, då de minskar spillrisken.